Rondreis Aruba

Rondreis Aruba

abceilanden
bestemmingen icoon Ontdek o.a. Fort Zoutman & Oranjestad
aanbieders Eilandhoppen, individuele rondreizen & cruises
prijs Al vanaf € 569,-
Wij vergelijken
de jong intra tui 333 travel fox vakanties sawadee src

Maak een mooie rondreis naar het Tropische Aruba

Een tropisch paradijs. Zo wordt Aruba ook wel genoemd. En zeg nou zelf, wie droomt er nou niet om hier een geweldige vakantie te kunnen vieren? Prachtige witte zandstranden, wuivende palmbomen en de meest luxe badplaatsen. Vliegen naar Aruba doet u in ongeveer 10 uur. Aruba is onderdeel van de eilandengroep in het Caribisch gebied, de ABC eilanden. Tropische temperaturen, alle dagen zon en brede witte zandstranden maken Aruba tot een paradijs op aarde. De perfecte plek om uw welverdiende vakantie te vieren. Een rondreis op Aruba brengt u langs een rijke cultuur, heerlijk eten, prachtige witte zandstranden, een zeer gastvrije bevolking en een prachtige natuur.

Bekijk alle deals voor een Rondreis Aruba


Rondreis Aruba - Informatie

Alto Vista Kapel

De beroemdste attractie op Aruba is de kapel van Alto Vista. Dit is één van de meest waardevolle monumenten op Aruba. Het is de eerste Rooms Katholieke kerk op Aruba en werd gebouwd in 1750. In 1952 werd de kerk compleet gerenoveerd, nadat het jaren in verval was. De Alto Vista Kapel is een kleine, gele kapel. U kunt de kapel bereiken via een kronkelend weggetje met witte kruizen. Voor de lokale bevolking is het een plek voor rust en bezinning. Het is een klein kerkje, maar als u een kerkdienst wilt bijwonen kan dat buiten op één van de stenen banken.

Fort Zoutman

Fort Zoutman is het oudste gebouw van Oranjestad, de hoofdstad van Aruba. Wilt u kennis maken met het verleden van Aruba, dan is dit historisch museum de aangewezen plek. In het museum kunt u een grote collectie bezichtigen van oude documenten en gebruiksvoorwerpen. U krijgt er een overzicht van alle historische ontwikkelingen die hebben plaatsgevonden op Aruba. Het Bon bini festival is erg bekend op Aruba. Dit is een Arubaans welkomstfeest voor nieuwe eilandgasten en vindt elke dinsdagavond plaats in Fort Zoutman. Deze avond bestaat uit zang en dans en vertelt de cultuur en geschiedenis van het eiland.

California vuurtoren

Eén van de grootste trekpleisters van Aruba is de vuurtoren van California. Deze oude, stenen vuurtoren staat op het meest noordelijke stuk van Aruba en stamt oud het jaar 1910. De vuurtoren is vernoemd naar The California, het Amerikaanse stoomschip dat zonk voor de kust van Aruba in 1908. De vuurtoren is niet ver van deze plek gebouwd. Helaas is de vuurtoren niet toegankelijk voor publiek, omdat de attractie in verval is geraakt. De zware deur op de begane grond is pertinent op slot.

Oranjestad

De hoofdstad van Aruba is Oranjestad. Hier vindt u vooral veel restaurants, nachtclubs, casino’s en vele winkels. U kunt in Oranjestad heerlijk eten, winkelen en wandelen langs de historische bezienswaardigheden. De regering van het eiland heeft zich ook gevestigd is Oranjestad. In 1986 werd de olieraffinaderij van Aruba gesloten en sindsdien focust de stad zich met name op de toeristenindustrie. De werkloosheid is sindsdien teruggelopen en het uiterlijk van het eiland is er enorm op vooruit gegaan. Met zijn vele toeristische bezienswaardigheden en uitstekende accommodaties is Aruba één van de meest luxe bestemmingen voor uw welverdiende vakantie.

Handige reistips & deals

olifanten

Dit zijn de 5 mooiste parken om wild life te spotten in Zuid-Afrika

Een van de dingen die boven aan het lijstje staat als men op vakantie gaat naar Zuid-Afrika is natuurlijk op safari gaan. Het spotten van wildlife in het wild e...

costa rica

De mooiste plekken voor een rondreis door Costa Rica

Costa Rica grenst in het noorden aan Nicaragua en het bevindt zich in Midden-Amerika. Aan het zuiden grenst het aan Panama. Costa Rica is 1,5 groter dan Nederla...