Rondreis Bonaire

Rondreis Bonaire

abceilanden
bestemmingen icoon Ontdek o.a. Klein Bonaire & de onderwaterwereld
aanbieders Eilandhoppen, individuele rondreizen & cruises
prijs Al vanaf € 579,-
Wij vergelijken
de jong intra tui 333 travel fox vakanties sawadee src

Ontdek waarom Bonaire meer dan alleen zon, zee en strand is!

Zon, zee en strand, dat is wat de meeste mensen denken wanneer ze horen over het eiland Bonaire. Bonaire is een eiland in de Caribische Zee en behoort tot de ABC eilanden. Het eiland wordt ook wel duikers paradijs genoemd of Watersport Paradijs, en dat is ook precies wat het eiland te bieden heeft. Voor watersporters, zwemmers, surfers en duikers is Bonaire een waar paradijs. Met elke dag zon en tropische temperaturen is Bonaire een heerlijk vakantie eiland. Bonaire ligt in het zuidelijke deel van de Caribische Zee voor de kust van Venezuela. Het is het kleinste eiland van de eilandengroep en wordt ook wel benedenwinds eiland genoemd, onderdeel van de Antillen. Dus of u nu wilt genieten van de zon, of cultuur wilt snuiven; Bonaire heeft het allemaal.

Bekijk alle deals voor een Rondreis Bonaire


Rondreis Bonaire - Informatie

Washington Slagbaai Nationaal Park

Dit nationale park is 55 vierkante meter groot en ligt in het Noordwesten van Bonaire. Naast een grote variatie aan dieren zijn er in het park ook een aantal bezienswaardigheden te bewonderen, zoals de Saliña Mathijs, een zoutpan waar soms flamingo’s te zien zijn. De wegen in het park zijn heuvelachtig en er zijn twee routes, één van 35 km en één van 24 km. Het park is dagelijks geopend van 8 uur tot 17 uur, echter worden er na 14.45 geen bezoekers meer toegelaten in het park. Dit in verband met de reistijd binnen het park.

Diver’s Paradise

Bonaire wordt ook wel duikersparadijs genoemd, oftewel Diver’s Paradise. De mooiste duikplekken vindt u op dit eiland. U kunt hier diepzeeduiken, bootduiken, nachtduiken en wrakduiken. Snorkelen is ook een favoriete activiteit op Bonaire. U kunt zich hiervoor het beste melden bij een duikschool. U kunt hier duiklessen krijgen en een duikuitrusting huren. Iedereen is verplicht een STINAPA divetag aan te schaffen, hiermee ondersteunt u de bescherming van de natuur van Bonaire, zowel boven als onder water. Tevens geeft deze divetag gratis toegang tot het Washington Slagbaai Nationaal Park.

Gotomeer

Het grootste zoutwatermeer op Bonaire vindt u in het noordwesten van het eiland, het Gotomeer. Het meer werd gevormd toen er een natuurlijke dam ontstond door koraalvorming en het water van het meer werd afgesloten van de zee. Het Gotomeer ligt in het Washington Slagbaai National Park en is een broedgebied voor de Caribische flamingo’s. Vanaf een hoog observatiepunt heb je een prachtig uitzicht over het meer. Er staan hier verschillende bankjes waar u rustig kunt zitten en tevens ook uit kunt kijken over de kleine eilandjes in het meer.

Klein Bonaire

Klein Bonaire is een prachtig en onbewoond koraaleiland. Het is ongeveer 6 km2 en heeft hagelwitte stranden, dit zijn tevens de broedplaatsen voor zeeschildpadden. Het eiland is uniek, omdat er maar weinig van dit soort eilanden in de Cariben zijn die onbewoond zijn. Het eiland ligt op 800 meter afstand uit de kust van Kralendijk (de hoofdstad van Bonaire) en het water dat tussen Bonaire en Klein Bonaire ligt heeft maar liefst een diepte van 180 meter. Het hele eiland is vlak en is begroeid met struiken en cactussen.

Handige reistips & deals

olifanten

Dit zijn de 5 mooiste parken om wild life te spotten in Zuid-Afrika

Een van de dingen die boven aan het lijstje staat als men op vakantie gaat naar Zuid-Afrika is natuurlijk op safari gaan. Het spotten van wildlife in het wild e...

costa rica

De mooiste plekken voor een rondreis door Costa Rica

Costa Rica grenst in het noorden aan Nicaragua en het bevindt zich in Midden-Amerika. Aan het zuiden grenst het aan Panama. Costa Rica is 1,5 groter dan Nederla...