Rondreis Curaçao

Rondreis Curaçao

abceilanden
bestemmingen icoon Ontdek o.a. Willemstad en Boca Tabla
aanbieders Eilandhoppen, individuele rondreizen & cruises
prijs Al vanaf € 549,-
Wij vergelijken
de jong intra tui 333 travel fox vakanties sawadee src

Ontdek de hoogtepunten van Curacao tijdens een rondreis

Curaçao is het grootste eiland van de ABC eilanden, waar ook Bonaire en Aruba onder vallen. Wilt u op vakantie naar een tropisch paradijs dan is dit eiland een aanrader. Curaçao is heel lang onderdeel geweest van Nederland, maar is sinds 2010 een apart koninkrijk der Nederlanden. Op dit eiland vindt u een heerlijk klimaat, een prachtige diepblauwe zee met koraalriffen, gezellige en mooie stranden en natuurlijk Willemstad. Hier ervaart u de sfeer en gezelligheid van een stad met een rijk verleden. Willemstad wordt ook wel ‘tropisch Amsterdam’ genoemd en is voor veel vakantiegangers een reden om naar Curaçao te komen. Bent u op zoek naar een heerlijke strandvakantie, om te zonnen, te duiken, of gewoon heerlijk genieten van het prachtige weer, dan is Curaçao uw vakantiebestemming.

Bekijk alle deals voor een Rondreis Curaçao


Rondreis Curaçao - Informatie

Willemstad

De hoofdstad van Curaçao is Willemstad. Het ligt aan de zuidwestkust van het eiland en grenst aan de haven Schottegat. Het oude centrum van de stad wordt door de beroemde St. Annabaai gescheiden in twee delen. Aan de oostzijde vindt u de wijk Punda, aan de westzijden de wijk Otrabanda. Deze twee wijken worden verbonden door de Koningin Emmabrug, ook wel de pontjesbrug genoemd. Fort Amsterdam, één van de bekendste bezienswaardigheden op Curaçao, ligt aan de monding van deze baai.

De drijvende markt

Landbouw op Curaçao komt beperkt voor en groenten en fruit importeren is enorm duur. Omdat het eiland op zeventig kilometer van Venezuela ligt, is het voor veel Venezolaanse handelaren de moeite waard om op houten bootjes de oversteek te maken naar Willemstad. Op deze zogenaamde Drijvende Markt verkopen ze dan verse groenten, fruit en vis. De goederen worden niet op de bootjes aangeboden, maar in kramen die voor de boten opgesteld staan aan de Sha Caprileskade in Punda. De markt begint vroeg in de ochtend en duurt tot het einde van de middag. De handelaren varen dan weer richting huis.

De landhuizen van Scharloo

Verspreid over het eiland vindt je diverse landhuizen. Het landhuis van Scharloo is hier één van. De plantage van Scharloo is één van de eerste plantages die aan de Nederlandse boeren werd gegeven door de West-Indische Compagnie. De plantage was echter niet geschikt voor de landbouw. De voormalige plantagehuizen lagen hoog en boden uitzicht op de plantages en lagergelegen slavenhutjes. Ze zijn een belangrijk architectonisch en cultuurhistorisch erfgoed. De meeste landhuizen zijn volledig gerestaureerd en toegankelijk voor publiek. Scharloo is afgeleid van de woorden schaar en loo, wat klein bos of struik betekent.

Boca Tabla

Boca tabla is een ondergrondse grot en ligt in het nationaal park Shete Boka in een grote inham. De tocht naar deze grot is spectaculair te noemen, de woeste golven die inkomen ziet u op u afrollen. Er zijn ook een aantal kleinere inhammen, dit zijn de broedplaatsen van de schildpadden. Wanneer u in het seizoen met de rangers meegaat kunt u controleren of bij de schildpadden alles in orde is. De schildpadden zijn in dit park beschermde dieren. Er zijn ook diverse routes voor de auto.

Handige reistips & deals

olifanten

Dit zijn de 5 mooiste parken om wild life te spotten in Zuid-Afrika

Een van de dingen die boven aan het lijstje staat als men op vakantie gaat naar Zuid-Afrika is natuurlijk op safari gaan. Het spotten van wildlife in het wild e...

costa rica

De mooiste plekken voor een rondreis door Costa Rica

Costa Rica grenst in het noorden aan Nicaragua en het bevindt zich in Midden-Amerika. Aan het zuiden grenst het aan Panama. Costa Rica is 1,5 groter dan Nederla...