Rondreis Azië

Rondreis Azië

azie
bestemmingen icoon Ontdek o.a. Thailand, Vietnam & Indonesië
aanbieders Groepsrondreizen & Individuele rondreizen
prijs Al vanaf € 799,-
Wij vergelijken
de jong intra tui 333 travel fox vakanties sawadee src

Azië: Tempels, chaotische steden, parelwitte stranden en unieke culturen!

Azië is hét continent als u een rondreis wilt maken. Van het indrukwekkende China tot aan het populaire Indonesië, van de spierwitte stranden in Thailand en tot aan de prachtig versierde tempels in Cambodja. Er is zoveel te zien tijdens een rondreis door Azië. Zo kunt u de Chinese Muur bezoeken, de Taj Mahal en de Angkor. De meeste rondreizen door Azië hebben een bepaald thema, omdat alles te ver uit elkaar ligt om in één reis te bezoeken. De bevolking is vriendelijk, de cultuur fascinerend en u kunt genieten van een heerlijke keuken. Azië prikkelt al uw zintuigen.


Rondreis Azië - Informatie

Cultuur

Er zijn enorm veel culturele tradities in Azië aangezien Azië het dichtbevolkste continent ter wereld is. Deze tradities zijn niet altijd bekend bij toeristen. Met respect komt u een heel eind, maar nog beter is het als u rekening houdt met en u aanpast aan de Aziatische gebruiken. Zo is het heel erg belangrijk dat u zich conservatief kleedt, waarbij de schouders en de knieën bedekt zijn. Vooral op heilige plekken, in openbare gebouwen en bij mensen thuis wordt dit van u verwacht. Bij een bezoek aan een tempel is het verplicht dat om uw schoenen uit te trekken.

Aziatische Keuken

In Azië is de keuken kleurrijk en divers. Nooit saai, nooit voorspelbaar en altijd kleurrijk. De nadruk in de Aziatische keuken ligt op granen en groenten. Daarom zijn de gerechten altijd gezond en gemakkelijk te bereiden. Er is echter wel een verschil tussen de verschillende landen. In Thailand wordt over het algemeen heel zoet gegeten, zoals noedels en soep, terwijl men in China juist veel rijst eet en diverse koolsoorten. Curries worden vooral gegeten in India en Nepal, in combinatie met rijst en brood.

Landen in Azië

Als u de beslissing hebt genomen om rond te gaan reizen door Azië, heeft u een ruime keuze wat betreft de landen die u kunt bezoeken, zoals China, India, Japan, Vietnam, Indonesië en Tibet. U kunt kiezen voor een groepsreis met veel individuele vrijheid. Azië blijft een magisch en fascinerend continent. Indrukwekkende culturen, prachtige landschappen, sensationele stranden en eeuwenoude tradities. Azië is het dichtbevolkste continent ter wereld en heeft voor iedere reiziger wel iets te bieden, zoals bijvoorbeeld een wandelvakantie in het Himalaya gebergte of tot rust komen op een bounty eiland.

Beste reistijd

Omdat Azië zo groot is, is er niet echt een advies te geven over de beste reistijd. Dit verschilt per land en is afhankelijk van waar u naartoe gaat. In China en India is het zelfs nog afhankelijk van welke regio u gaat bezoeken. Van oktober tot maart kunt u het beste reizen naar Zuid oost Azië. Dit is het beste seizoen qua droogte. Dit geldt voor alle landen boven de evenaar. Onder de evenaar is het droge seizoen van mei tot en met september. Het is echter ook prima reizen in het regenseizoen. U moet dan wel rekening houden met vochtige hitte en af en toe een fikse regenbui.

Bezienswaardigheden in het kort

Wat moet u absoluut gezien hebben tijdens een rondreis door Azië? Allereerst de Taj Mahal, dit is één van de zeven wereldwonderen en het symbool van India. Vervolgens de Chinese Muur, een indrukwekkend bouwwerk gebouwd als verdedigingsmiddel tegen verschillende invasies. De muur is maar liefst 6000 kilometer lang, helaas zijn grote delen van de muur in verval geraakt. Ook is de culturele hoofdstad van Indonesië, Yogyakarta, een bezoek waard met zijn Borobudur. Dit is het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld.

Handige reistips & deals

olifanten

Dit zijn de 5 mooiste parken om wild life te spotten in Zuid-Afrika

Een van de dingen die boven aan het lijstje staat als men op vakantie gaat naar Zuid-Afrika is natuurlijk op safari gaan. Het spotten van wildlife in het wild e...

costa rica

De mooiste plekken voor een rondreis door Costa Rica

Costa Rica grenst in het noorden aan Nicaragua en het bevindt zich in Midden-Amerika. Aan het zuiden grenst het aan Panama. Costa Rica is 1,5 groter dan Nederla...