Rondreis Indonesië

Rondreis Indonesië

indonesie
bestemmingen icoon Ontdek o.a. Jakarta & Bandung
aanbieders Groepsrondreizen & Individuele rondreizen
prijs Al vanaf € 799,-
Wij vergelijken
de jong intra tui 333 travel fox vakanties sawadee src

Indonesie: Tempels, eilanden, stranden en natuur in één reis

Een rondreis door Indonesië brengt u langs idyllische stranden, fascinerende culturen en unieke flora en fauna. U maakt kennis met een uitgestrekte archipel met maar liefst 17.000 eilanden. Dit brengt een grote diversiteit aan culturen met zich mee, als ook mensen, gewoonten, talen en natuurschoon. In Indonesië raakt u niet snel uitgekeken en deze rondreis is zeker sensationeel en uniek. De kleine eilandjes zijn perfect wanneer u wilt genieten van een privé strand of wilt socialiseren met de lokale bevolking. De grotere eilanden zijn meer toeristisch, zoals Bali. U vindt hier een prachtige cultuur en vele mogelijkheden om te surfen. Op Sumatra daarentegen komt u terecht in een grote jungle met unieke diersoorten. En Jakarta, de hoofdstad van het land, geeft u een kijkje in de moderne keuken.


Rondreis Indonesië - Informatie

Cultuur

Indonesië heeft miljoenen inwoners en meer dan 300 etnische groepen. Dit komt voornamelijk door de grote groepen migranten vanuit Afrika en Azië. Ook wonen en veel Chinezen, de meeste inwoners zijn echter van Maleisische afkomst. 90% van de bevolking is Moslim, maar er is geen officiële godsdienst. Ook het christendom en hindoeïsme komen veel voor onder de bevolking. Indonesiërs zijn erg vriendelijk en zullen u altijd groeten. Kwaad worden wordt door Indonesiërs gezien als een teken van zwakte. Blijft u dus altijd rustig en strijk nooit iemand tegen de haren in.

De Indonesische Keuken

Het hoofdgerecht van een Indonesische maaltijd is rijst. U eet dit samen met vis, fruit of curry. Indonesische rijsttafels is typisch Nederlands en zult u dus niet in Indonesië aantreffen. Bij de maaltijd wordt er thee of water gedronken met veel suiker. Aangezien het land streng islamitisch is, is alcohol bijna niet te verkrijgen. In Indonesië drinkt men het allerliefste lauwe dranken, iets kouds komt u er dus ook niet snel tegen.

Jakarta

De Indonesische hoofdstad Jakarta bevindt zich op Java. Java is een moderne metropool. De hoofdstad is enorm levendig en kenmerkt zich door de vele wijken met smalle paadjes, één van de charmes van Jakarta. Daarnaast heeft de stad vele bezienswaardigheden op koloniaal en historisch gebied. Het is niet verstandig om langer dan twee dagen in Jakarta te verblijven. De luchtvervuiling is er enorm en ook het rampzalige verkeer zorgt ervoor dat mensen hier niet lang zullen verblijven. De gigantische winkelcentra zijn met name interessant voor toeristen.

Yogyakarta

Yogyakarta is een culturele stad met een gastvrije en vriendelijke bevolking. De stad is bekend om haar gamelanmuziek, de levendige batikindustrie en vooral om de Kraton. Dit is het paleis van de sultan. In Yogyakarta reist u terug in de Nederlandse geschiedenis. Veel gebouwen komen uit de tijd dat de Nederlanders overheersten in het toenmalige Indië. U kunt hier rondzwerven in kleine steegjes en de mooie koloniale gebouwen bezichtigen. Vanuit Yogyakarta kunt u diverse grote attracties van Java bezoeken, zoals het Hindoeïstische tempelcomplex Prambanan.

Bandung

Bandung wordt ook wel het Parijs van Java genoemd. Het is een grote studentenstad, studenten komen vanuit de hele wereld om in Bandung te studeren. Het wordt omringd door vulkanen, rijstvelden, theeplantages en hot springs. In 1920 was Bandung het centrum van de koloniale Nederlandse regering. Het centrum van de stad is chaotisch en druk, met vele grote winkelcentra. De straten worden gesierd door tropische art deco gebouwen. In de buitenwijken van Bandung is het zeer rustig. U kunt hier mooie fietstochten maken door de koloniale wijken.

Handige reistips & deals

olifanten

Dit zijn de 5 mooiste parken om wild life te spotten in Zuid-Afrika

Een van de dingen die boven aan het lijstje staat als men op vakantie gaat naar Zuid-Afrika is natuurlijk op safari gaan. Het spotten van wildlife in het wild e...

costa rica

De mooiste plekken voor een rondreis door Costa Rica

Costa Rica grenst in het noorden aan Nicaragua en het bevindt zich in Midden-Amerika. Aan het zuiden grenst het aan Panama. Costa Rica is 1,5 groter dan Nederla...