Rondreis Sri Lanka

Rondreis Sri Lanka

srilanka
bestemmingen icoon Ontdek o.a. Kandy, Dambulla & Jaffna
aanbieders Groepsrondreizen & Individuele rondreizen
prijs Al vanaf € 799,-
Wij vergelijken
de jong intra tui 333 travel fox vakanties sawadee src

Ontdek de culturele schatten & natuur van Sri Lanka

Een rondreis door Sri Lanka is een adembenemend. De natuurlijke schoonheid, de prachtige theeplantages, stranden met palmbomen en natuurlijk de culturele schatten die het eiland rijk is. Sri Lanka wordt ook wel het mooiste eiland ter wereld genoemd. In enkele weken kunt u het hele eiland rondreizen. U maakt kennis met de cultuur, bezoekt olifanten, krokodillen en luipaarden in één van de beschermde nationale parken en u maakt een wandeling door de bergen en geniet van het prachtige uitzicht op de landschappen. Als u geïnteresseerd bent in het Boeddhisme komt u ogen en oren tekort op Sri Lanka, het is een klein paradijs.


Rondreis Sri Lanka - Informatie

Cultuur

In Sri Lanka begroeten inwoners elkaar door beide handen gestrekt voor zich en tegen elkaar gedrukt te houden. Hoe hoger de handen zijn, des te meer respect ze tonen. Mannen en vrouwen gaan in Sri Lanka anders met elkaar om dan in het westen. Zo lopen en mannen en vrouwen niet gearmd over straat. In het openbaar wordt lichamelijk contact zoveel mogelijk vermeden. Elkaar genegenheid tonen is dan ook erg ongepast. Dit in tegenstelling tot contact tussen de gelijke sekse, daarin is het contact juist veel vrijer.

De keuken van Sri Lanka

In Sri Lanka houdt men van pittig eten. Wat Srilankanen mild noemen, is voor u genoeg om tranen in uw ogen te krijgen. Het eten in Sri Lanka bestaat voornamelijk uit rijst met curry. Er zijn diverse soorten curries, zoals groentecurries, viscurries, vleescurries en zelfs fruitcurries. Alle curries worden gebakken of gekookt met een uitgebalanceerde mix van specerijen. De meeste curries zijn voorzien van een curd. Dit is een brandblusser, gemaakt van dikke yoghurt van buffelmelk.

Kandy

Kandy is de belangrijkste religieuze stad van Sri Lanka. Het was de laatste hoofdstad van het Singalese Koninkrijk. Kandy staat op de Unesco World Heritage lijst. De Dalade Mailgawa Tempel is een bekende bezienswaardigheid in Kandy. Een hoektand van Boeddha zou hier bewaard worden. Dit verhaal wordt uitgebeeld op diverse schilderijen bij de tempel. De tand van Boeddha wordt tijdens de tiendaagse parade vervoerd door de stad op een olifant. Wilt u wat cultuur opsnuiven in Kandy, dan is de lokale markt hier een prima gelegenheid voor.

Dambulla Rock tempel

De Dambulla Rock tempel wordt ook wel de Gouden Tempel van Dambulla genoemd. De tempel staat in het midden van het land, ten noorden van de stad Kandy. Hier staat het grootste gouden Boeddha beeld ter wereld en is omringd door grotten. Er zijn meer dan tachtig grotten gevonden, maar de belangrijkste heilige kamers zijn verspreid over vijf grotten. Hier vindt u beelden, schilderijen en tekeningen van Boeddha, Ganesh, Vishnu en koningen als Nissankamalla en Valagamba. De grootste en meest spectaculaire grot is ongeveer 50 meter breed, 7 meter hoog en 23 meter diep.

Jaffna

In het noorden van Sri Lanka ligt de stad Jaffna. Tot 2009 was de stad niet te bezoeken voor toeristen, als gevolg van de burgeroorlog in Sri Lanka. Op dit moment wordt er gewerkt aan de wederopbouw van de stad. In de stad kunt u veel zien van de koloniale historie, zoals het op eén na grootste Nederlandse fort van Sri Lanka. Ook Fort Hammenhiel en het eiland Delft kunt u bezoeken in Jaffna. In de zee kunt u prima zwemmen, de stranden lopen af in het water en de zee is er erg rustig.

Handige reistips & deals

olifanten

Dit zijn de 5 mooiste parken om wild life te spotten in Zuid-Afrika

Een van de dingen die boven aan het lijstje staat als men op vakantie gaat naar Zuid-Afrika is natuurlijk op safari gaan. Het spotten van wildlife in het wild e...

costa rica

De mooiste plekken voor een rondreis door Costa Rica

Costa Rica grenst in het noorden aan Nicaragua en het bevindt zich in Midden-Amerika. Aan het zuiden grenst het aan Panama. Costa Rica is 1,5 groter dan Nederla...