Rondreis Vietnam

Rondreis Vietnam

vietnam
bestemmingen icoon Ontdek o.a. Ho Chi Minh City & Cat Ba
aanbieders Groesprondreizen & Individuele rondreizen
prijs Al vanaf € 799,-
Wij vergelijken
de jong intra tui 333 travel fox vakanties sawadee src

Een rondreis met veel variatie? Kies voor Vietnam!

Een rondreis door Vietnam brengt u langs rijstvelden, weelderige landschappen en fascinerende steden. Vietnam is één van de meest gevarieerde landen van Azië. Een boeiende cultuur, enerverende steden, een adembenemende kustlijn en ongerepte berggebieden. U zult van de ene verbazing in de andere vallen. De geschiedenis van het land komt u overal tegen. In de oude hoofdstad van Vietnam, Hué, vindt u prachtige architectuur en oude monumenten. Een moderne kant van Vietnam vindt u in Hanoi, de huidige hoofdstad van Vietnam. Deze stad wordt gekenmerkt door zijn vele meren. U ontdekt de prachtige landschappen met uitgestrekte rijstvelden, nationale parken met grotten en watervallen. Vietnam is een land vol natuurschoon.


Rondreis Vietnam - Informatie

Cultuur

In Vietnam gaat men conflicten het liefst uit de weg. Conflicten verstoren de harmonie en leiden tot waardigheidsverlies. Maakt u als buitenlander ruzie? Dan krijgt u niets gedaan in Vietnam. In Vietnam kleedt men zich informeel, maar er wordt prijs gesteld op schone en nette kleding. Korte broeken worden niet gedragen, alleen door kinderen en arbeiders op het platteland. Wanneer u een kerk of tempel bezoekt is een lange broek of een lange rok gewenst. Ook mag u niets op uw hoofd dragen en moet u het heiligdom betreden op blote voeten.

De Vietnamese Keuken

Met meer dan 500 verschillende traditionele gerechten, als vleermuis en cobra, is de Vietnamese keuken zeer uitgebreid. De basis van een maaltijd in Vietnam is gestoomde witte rijst. Hierbij eet u groenten, soep, vlees, vis en kruiden en sauzen. Soep wordt bij elke maaltijd gegeten. Een belangrijke plaats binnen het Vietnamese menu gaat naar onder andere vlees, garnalen, krab en riviervis. De belangrijkste bron van proteïne in Vietnam komt dan ook uit visgerechten.

Ho Chi Minh City

In Ho Chi Minh stad kunt u zich zeker een paar dagen goed vermaken. Het is een echte Aziatische metropool. U bezoekt hier het Paleis van de Hereniging, het prachtige kolonialen operagebouw en de Notre Dame kathedraal. Wanneer u geïnteresseerd bent in de Vietnam oorlog is een bezoek aan het oorlogsmuseum een bezoek waard. Vanuit Ho Chi Minh stad reist u gemakkelijk naar Mekong Delta, een prachtig waterrijk gebied vol met dobberende dorpjes. Wilt u het leven echt leren kennen in dit gebied dan kunt u hier het beste een paar dagen blijven.

Nationaal park Phong Nha-Kẻ Bàng

Dit nationale park in Vietnam heeft een oppervlakte van maar liefst 344 km2. Het is één van de grootste kalksteenlandschappen in de wereld. U vindt hier meer dan honderden grotten, lange ondergrondse doorgangen en ondergrondse rivieren. Er si in dit park ook een nieuw soort gekko ontdekt in 2005. De ondergrondse rivier had een mystieke aantrekkingskracht op de lokale bevolking. In perioden van droogte baden de Vietnamezen tot de beschermgeesten, met fantastisch resultaat.

Cat Ba

Het eiland Cat Ba lijkt van een afstand op de rug van een draak, door de bergketens aan de horizon. Het is het grootste eiland in het westelijke deel van de Halon baai. De grote toeristische trekpleister is het vissersdorp Cat Ba, maar dit is dan ook gelijk het enige wat op het eiland te vinden is. De rest van het eiland is onbegaanbaar en onbedorven, met maar een paar verharde wegen. Verder bestaat het landschap uit valleien en kalkstenen pieken. Hier en daar vindt u nog wat welige kustvlakten.

Handige reistips & deals

olifanten

Dit zijn de 5 mooiste parken om wild life te spotten in Zuid-Afrika

Een van de dingen die boven aan het lijstje staat als men op vakantie gaat naar Zuid-Afrika is natuurlijk op safari gaan. Het spotten van wildlife in het wild e...

costa rica

De mooiste plekken voor een rondreis door Costa Rica

Costa Rica grenst in het noorden aan Nicaragua en het bevindt zich in Midden-Amerika. Aan het zuiden grenst het aan Panama. Costa Rica is 1,5 groter dan Nederla...