Dit zijn de 5 mooiste parken om wild life te spotten in Zuid-Afrika

zuidafrika
Wij vergelijken
de jong intra tui 333 travel fox vakanties sawadee src

Top 5 parken met wild life in Zuid-Afrika

Een van de dingen die boven aan het lijstje staat als men op vakantie gaat naar Zuid-Afrika is natuurlijk op safari gaan. Het spotten van wildlife in het wild en in hun natuurlijke omgeving is ook een hele ervaring. Er zijn meer dan 20 parken in Zuid-Afrika. In dit artikel bespreken we de 5 mooiste parken in Zuid-Afrika om uw reis makkelijker te maken.

1. Het Kruger National Park
Dit is ook direct het bekendste park van Zuid-Afrika voor het maken van een mooie safari. Het park bezit 20.000 kilometer aan ongerepte en uitgestrekte natuur en dat zorgt ervoor dat dit het leefgebied is van veel verschillende soorten dieren. De gehele big 5 loopt hier rond samen met wilde honden, cheeta’s en civetkatten. In dit park is zoveel te zien, prachtige natuur en natuurlijk ook spectaculaire dieren.

2. Hluhluwe Imfolzi
Dit park blaast u meteen omver zodra u hier binnen komt. Hier vindt u 75.000 hectare aan groen in een bergachtig landschap. Dit landschap heeft prachtige uitzichtpunten en is daarom een heel mooi decor voor het maken van een perfecte safari. U kunt hier de big 5 spotten maar dat wordt wel lastig. Het luipaard laat zich namelijk niet graag zien. Maar het is wel het perfecte park om de neushoorn te spotten.

3. Ismangaliso Wetland Park
Dit park is heel erg anders in vergelijking met de andere nationale parken. Het spotten van de wildlife staat hier namelijk op de tweede plaats en de natuur, de wetlands staan hier op de eerste plaats. Dit park heeft als eerste een plek bemachtigd in de Unesco-werelderfgoedlijst. Deze plek heeft het bemachtigd door de mooie natuur en de ecosystemen die hier te vinden zijn. De big 5 is hier niet te vinden maar de big 4 wel.

4. Addo Elephant Park
It’s all in the name hier want in dit park kunt u vooral grote kuddes olifanten vinden. Er leven meer dan 600 olifanten in dit gebied en dat is ook de reden dat het bekend staat om de grote kuddes olifanten. De kans is dus ook ongeveer 100% dat u een of meerdere olifanten tegenkomt tijdens een safari in het addo elephant park. Hierbij wel een slag om de arm houden want het blijven wilde dieren en die zijn nooit te voorspellen. Het park is het op 3 na grootste park van Zuid-Afrika. Er zijn naast olifanten ook andere dieren te zien zoals buffels, hyena’s, neushoorns en luipaarden. Er leven hier wel maar weinig luipaarden en daardoor is de kans klein dat u de gehele big 5 kunt spotten tijdens een safari.

5. Kgalagadi Transfortier Park
Dit park bevindt zich in het noordwesten van Zuid-Afrika, grenzend aan Botswana en Namibië. Dit park is anders dan alle andere parken in Zuid-Afrika. Dit komt omdat dit gebied altijd erg geteisterd wordt door droogte maar desondanks dat hebben de dieren in dat gebied toch een manier gevonden om hiermee om te gaan en hier te overleven. Het woestijngebied heeft een aantal zandvlaktes die verschillen van wit tot rood zand. Maar ook vindt u hier bomen en opgedroogde rivierbeddingen. De natuur hier is ook prachtig helemaal op zijn eigen manier. Als u graag katachtigen wilt zien dan is dit park een hele goede keuze om te maken. Het park staat namelijk bekend om leeuwen, luipaarden, hyena’s en cheeta’s. Dit park is een goed park om te bezoeken als u houdt van ruig terrein, zandvlaktes en katachtigen. De beste reistijd om dit park te bezoeken is tussen mei en augustus.

Over: RondreisPagina.nl

RondreisPagina.nl is de website boordevol reisinspiratie. Handig voor het vinden van een leuke nieuwe vakantiebestemming! Wij vergelijken bovendien het merendeel van de reisorganisaties in Nederland, hierdoor altijd een goede prijs!

Rondreizen deals


Handige reistips & deals

olifanten

Dit zijn de 5 mooiste parken om wild life te spotten in Zuid-Afrika

Een van de dingen die boven aan het lijstje staat als men op vakantie gaat naar Zuid-Afrika is natuurlijk op safari gaan. Het spotten van wildlife in het wild e...

costa rica

De mooiste plekken voor een rondreis door Costa Rica

Costa Rica grenst in het noorden aan Nicaragua en het bevindt zich in Midden-Amerika. Aan het zuiden grenst het aan Panama. Costa Rica is 1,5 groter dan Nederla...