Rondreis Duitsland

Rondreis Duitsland

duitsland
bestemmingen icoon Ontdek o.a. Berlijn, Het Zwarte Woud & Beieren
aanbieders Autorondreizen, stedentrips & groepsreizen
prijs Al vanaf € 195,-
Wij vergelijken
de jong intra tui 333 travel fox vakanties sawadee src

Ontdek de diversiteit in het land van onze oosterburen

Duitsland is een land met ongekende mogelijkheden. Natuurliefhebbers trekken er graag op uit om de prachtige natuurgebieden te bezoeken en feestgangers komen naar Duitsland voor de hippe dancescene of één van de vele festivals die door het hele land gehouden worden. Het land is rijk aan cultureel erfgoed en u kunt hier dus diverse kastelen, ruïnes, musea en monumenten bezoeken. De afwisselende architectuur is een goede reden om een rondreis door Duitsland te maken, evenals de veelzijdige natuur. U kunt naar Duitsland gaan voor een sportieve vakantie of juist om helemaal tot rust te komen. Het is de ideale reisbestemming voor zowel een romantische citytrip als een avontuurlijk uitje met het hele gezin. Duitsland is artistiek, veelzijdig, sportief, modieus en ontspannend tegelijk. Hier heeft iedereen het naar zijn zin.


Rondreis Duitsland - Informatie

Duitse cultuur

Gründlichkeit en pünktlicheit zijn eigenschappen die dikwijls toegekend worden aan de Duitse bevolking. Het zijn harde werkers en zijn erg perfectionistisch. Ze komen hun afspraken na. Duitsers komen niet graag te laat en het wordt niet op prijs gesteld als de ander te laat komt. Daarnaast houden de Duitsers wel van een beetje gezelligheid. Bij Duitse feesten wordt liters bier geschonken en gedronken en de drank wordt vergezeld met een lekker worstje en gezellige schlagermuziek. Duitse mensen zijn heel beleefd en tutoyeren niet snel. Kennissen worden begroet met een handdruk. Kussen is alleen voor heel goede vrienden, familie en geliefden.

Duitse keuken

Traditioneel wordt de warme maaltijd in Duitsland genuttigd rond lunchtijd en er wordt voor het middagmaal dan ook flink wat tijd uitgetrokken. Vleesgerechten worden hier kundig bereid. Beroemd zijn de stoofpotten met zuurkool of aardappels, maar ook de Bockwurst, de Currywurst en de Eisbein kun je vrijwel overal krijgen. Bij het eten drinken de Duisters graag een flink glas bier. ’s Avonds eten veel Duitsers nog hun abendbrot. In Duitsland kun je volop lekkere deeglekkernijen krijgen zoals de zoete berliner bol of een zoute Bretzel.

De Duitse gebieden

Duitsland is een land met veel variatie. U kunt het land bezoeken tijdens een citytrip, een voor een vakantie met het hele gezin of voor een sportief uitje. De Duitse hoofdstad Berlijn is een bruisende metropool met een rijk verleden, wat vandaag de dag nog zeer tastbaar is. Muziekliefhebbers, kunstenaars en cultuurbewonderaars trekken allemaal graag naar deze mooie historische stad. Het Beierse Woud en het Zwarte Woud zijn bij toeristen erg populair om de prachtige natuurlandschappen. Tussen de groene boomtoppen is het goed toeven voor de reiziger die geniet van het buitenleven.

Beste Reistijd

Het landklimaat van Duitsland komt overeen met het Nederlandse klimaat. Wanneer u het Zwarte Woud of het Beierse Woud wilt bezoeken kunt er vanuit gaan dat deze in de lenteperiode volop bloei is, maar ook in de herfst zijn het prachtige reisbestemmingen. Tijdens het voorjaar en de zomermaanden heeft u de meeste kans op lekker weer. Richting het zuidelijke gedeelte van Duitsland kunnen de temperaturen flink oplopen. Gedurende de wintermaanden hangt er in de Duitse steden een gezellige sfeer. De diverse kerstmarkten en de uitbundige feestversiering geven de stad een gemoedelijke ambiance.

Handige reistips & deals

olifanten

Dit zijn de 5 mooiste parken om wild life te spotten in Zuid-Afrika

Een van de dingen die boven aan het lijstje staat als men op vakantie gaat naar Zuid-Afrika is natuurlijk op safari gaan. Het spotten van wildlife in het wild e...

costa rica

De mooiste plekken voor een rondreis door Costa Rica

Costa Rica grenst in het noorden aan Nicaragua en het bevindt zich in Midden-Amerika. Aan het zuiden grenst het aan Panama. Costa Rica is 1,5 groter dan Nederla...