Rondreis Beierse Woud

Rondreis Beierse Woud

duitsland
bestemmingen icoon Ontdek o.a. de natuur & leuke musea
aanbieders Autorondreizen, busrondreizen & groepsreizen
prijs Al vanaf € 149,-
Wij vergelijken
de jong intra tui 333 travel fox vakanties sawadee src

Maak een mooie reis door het 'Groene dak' van Europa

Een rondreis door het Beierse Woud is een belevenis voor jong en oud. Men noemt dit Duitse gebied ook wel “het groene dak van Europa”. Overal waar u kijkt kunt u de groene bomen zien die in deze bergachtige omgeving groeien. Het Beierse woud is uitstekend geschikt voor prachtige wandelingen of fietstochten door de groene natuur. In de winter komen wintersporters maar wat graag hun favoriete sport beoefenen in dit prachtige gebied. Op de rotsen vind u niet alleen metershoge bomen, maar ook bijzondere kasteelruïnes. In de bergdorpjes van het Beierse Woud kunt u zien hoe hier al duizenden jaren de glasblaaskunst wordt uitgeoefend. Deze klassieke nijverheid wordt hier nog met trots bedreven. Als u wel houd van een lekker glas bier, dan bent u in het Beierse Woud op de juiste plek. Diverse bierbrouwerijen brouwen hier nog steeds bier volgens authentiek recept. Kom en proef het echte Beierse leven.

Bekijk alle deals voor een Rondreis Beierse Woud


Rondreis Beierse Woud - Informatie

Grosser Abersee

In het Beierse woud bevind zich het grote skigebied Grosser Aber. Vanaf de hoogste bergtop heeft u prachtig uitzicht over zowel Duitsland als Tsjechië. Naast skipistes voor amateurs en gevorderden wintersporters vind u hier prachtige wandelgebieden en een funpark waar allerlei soorten wintersporten kunnen worden beoefend. Een gondelbaan brengt u helemaal naar de top van de Grosser Aber. Onderaan dit prachtige natuurgebied is een uitgestrekt meer en twee rustige bergdorpjes. Voor liefhebbers van de wintersport en de wandelsport is dit gedeelte van het Beierse woud een absoluut hoogtepunt.

Het Glasmuseum

De glasindustrie is een belangrijke nijverheid in dit gebied. In de kleine dorpjes vind u naast verschillende glaswinkeltjes, waar nog op de traditioneel wijze wordt glas geblazen, een Glasmuseum. In het Glasmuseum wordt verteld hoe men hier al ruim 3000 jaar glazen voorwerpen vervaardigd. Ook kunt u hier heel veel verschillende glas geblazen objecten bewonderen die in deze streek gemaakt zijn. Veel van deze objecten zijn al ruim 3000 jaar oud. Er loopt zelfs een heuse glasroute door het gebied, waarlangs u talloze voorbeelden vind van dit bijzondere ambacht.

De Dampbierbrouwerij

De Dampbierbrouwerij is een oud Beierse brouwerij, waar nog op traditionele wijze bier wordt gebrouwen. In het nabijgelegen München wordt jaarlijks het Oktoberfest gehouden, maar in het Beierse Woud weten ze ook wel wat bier drinken is. In de Dampbierbrouwerij in het Beierse Woud kunt u terecht voor een heerlijk glas koud bier, vers van de pers. U leert hier alles over het ambachtelijke bierbrouwproces en ziet het verfrissende drankje met eigen ogen ontstaan. In Beieren heeft ieder gebied zijn eigen kenmerkende biersoort, die gewoonlijk bij de maaltijd genuttigd wordt.

Boomkroonpad Neuschönau

Het prachtige boomkroonpad in het nationale park het Beierse woud is met zijn imponerende lengte van 1300 meter het langste boomtoppad ter wereld. Omdat het pad vrij is van hindernissen en obstakels is het wandelgebied toegankelijk voor rolstoelrijders en mensen die slecht ter been zijn. U kunt met een lift naar boven en langs de wandelpaden zijn er diverse plekken waar u kunt uitrusten en kunt genieten van het bijzonere panorama. Vanaf de houten uitkijktoren heeft u een prachtig uitzicht over het Beierse Woud.

Handige reistips & deals

olifanten

Dit zijn de 5 mooiste parken om wild life te spotten in Zuid-Afrika

Een van de dingen die boven aan het lijstje staat als men op vakantie gaat naar Zuid-Afrika is natuurlijk op safari gaan. Het spotten van wildlife in het wild e...

costa rica

De mooiste plekken voor een rondreis door Costa Rica

Costa Rica grenst in het noorden aan Nicaragua en het bevindt zich in Midden-Amerika. Aan het zuiden grenst het aan Panama. Costa Rica is 1,5 groter dan Nederla...