Rondreis Berlijn

Rondreis Berlijn

duitsland
bestemmingen icoon Ontdek o.a. Brandenburger Tor & Checkpoint Charlie
aanbieders Autorondreizen, busrondreizen & groepsreizen
prijs Al vanaf € 95,-
Wij vergelijken
de jong intra tui 333 travel fox vakanties sawadee src

Een indrukwekkende tour door het veelbewogen verleden van Berlijn

Het turbulente verleden van Berlijn heeft de stad niet onberoerd gelaten. Door de hele stad vind u indrukwekkende gedenktekens die ons helpen herinneren wat de stad allemaal heeft overwonnen. De tweede wereldoorlog en later de scheiding tussen Oost- Berlijn en West-Berlijn heeft duidelijk littekens achtergelaten. Voor de liefhebbers van geschiedenis is Berlijn een snoepwinkel van musea, monumenten en gebouwen. Maar er is niet alleen maar zware kost. Berlijn heeft een aantrekkingskracht op hippe creatievelingen, waardoor er regelmatig kleine festivals en hippiemarkten gehouden worden in de stad. Shoppen kan in deze Duitse hoofdstad prima. In het typisch Duitse warenhuis KaDeWe kunt u naar hartenlust winkelen en ook in de winkelstraten rondom het warenhuis vindt u prachtige winkels. Daarnaast heeft Berlijn een prachtige botanische tuin en een mooie dierentuin. In Berlijn zult u zich niet snel vervelen.


Rondreis Berlijn - Informatie

Brandenburger Tor

De Brandenburger Tor is een stadspoort wat symbool staat voor vrede. De poort, gelegen aan de Pariser Platz, stond tijdens de koude oorlog precies op de grens van oost- Berlijn en West-Berlijn. De Brandenburger Tor heeft een hoop meegemaakt. Het sculptuur op de poort werd in 1806 als oorlogsbuit meegenomen door Napoleon, maar keerde in 1816 terug naar de stad. De beroemde poort werd in de tweede wereldoorlog ernstig verwoest, waarna zowel inwoners van het oosten als het westen hebben meegewerkt aan de wederopbouw hiervan. Het sculptuur was er dermate slecht aan toe dat er tegenwoordig een replica bovenop de stadspoort te vinden is.

De Reichstag

De Rijksdag is een architectonisch hoogstandje waar sinds 1999 de Duitse Bundestag zetelt. De kenmerkende koepel was tijdens bombardementen in de tweede wereldoorlog zwaar vernield. De nieuwe koepel heeft een moderne uitstraling, wat mooi afsteekt bij het klassieke karakter van de rest van het gebouw. De doorzichtige koepel staat symbool voor de transparantie van de democratie. Vanuit de koepel heeft u een prachtig uitzicht over Berlijn. Een bezoekje aan de Reichstag is gratis, maar u dient zich van te voren wel eerst aan te melden. Voor de Reichstag ligt een enorm grasveld waar zowel locals als toeristen bij mooi weer massaal te vinden zijn.

Checkpoint Charlie

Ten tijde van de Berlijnse muur fungeerde Checkpoint Charlie als controlepost op de grens van de Amerikaanse en Russische sector. Dit was tevens de enige controlepost waar buitenlanders van Oost- Berlijn naar West-Berlijn konden reizen en andersom. Tegenwoordig is op deze plek een replica te vinden van het hokje. Acteurs in militair kostuum staan er om na te bootsen hoe de grensovergang vroeger bewaakt werd. Een streep van bakstenen in de grond geeft aan waar de muur vroeger heeft gelopen en nabij het checkpoint bevind zich het gelijknamige museum waar u door middel van foto’s en diverse attributen, meer te weten kunt komen over de scheiding die het land jarenlang in z’n greep hield.

Botanischer Garten

Alhoewel de Botanische tuin in Berlijn een belangrijke functie heeft voor wetenschappelijke onderzoeken, wordt er vooral gretig gebruik van gemaakt door bezoekers die er heerlijk kunnen wandelen langs ruim 16000 verschillende inheemse plantensoorten. Ondanks de vele bezoekers heerst er in de botanische tuin een rustige sfeer. Er zijn diverse bankjes in de Botanischer garten en u kunt in het restaurant terecht voor een hapje en een drankje. In de enorme broeikassen kunt u onder andere gigantische cactussen vinden, evenals vleesetende planten, kleurrijke orchideeën en reuzenbamboe. Entree tot deze bijzondere tuin bedraagt drie euro. Bij de tuin hoort ook een museum, waarvoor u een apart entreeticket moet betalen.

Handige reistips & deals

olifanten

Dit zijn de 5 mooiste parken om wild life te spotten in Zuid-Afrika

Een van de dingen die boven aan het lijstje staat als men op vakantie gaat naar Zuid-Afrika is natuurlijk op safari gaan. Het spotten van wildlife in het wild e...

costa rica

De mooiste plekken voor een rondreis door Costa Rica

Costa Rica grenst in het noorden aan Nicaragua en het bevindt zich in Midden-Amerika. Aan het zuiden grenst het aan Panama. Costa Rica is 1,5 groter dan Nederla...