Rondreis Scandinavië

Rondreis Scandinavië

scandinavie
bestemmingen icoon Ontdek Noorwegen, Finland of Zweden
aanbieders Autorondreizen, busrondreizen & groepsreizen
prijs Al vanaf € 259,-
Wij vergelijken
de jong intra tui 333 travel fox vakanties sawadee src

Adembenemende natuur in Scandinavië

Wilt u een rondreis maken door Europa, dan lenen de landen in Scandinavië zich hier perfect voor. Scandinavië bestaat uit de landen Zweden, Noorwegen en Finland en zijn tezamen 28 keer groter dan Nederland. Elke streek heeft zijn eigen gebruiken, eigen natuur en eigen tradities; de landen zijn niet over één kam te scheren. Noorwegen staat bekend om de immense fjorden, Zweden om de uitgestrekte wouden en Finland om zijn grote meren. Uw rondreis door Scandinavië gaat over indrukwekkende bergpassen en langs enorm diepe fjorden. Schitterende routes langs schilderachtige meren waarin de bergen weerspiegeld worden. Scandinavië heeft het allemaal. Uw rondreis zal door alle bezienswaardigheden één grote belevenis worden.


Rondreis Scandinavië - Informatie

Scandinavische Keuken

De Scandinavische keuken is een gezonde keuken. Veel ingrediënten komen uit het Noorden, zoals wild, champignons, vis en bessen. Veel van de Scandinavische gerechten vinden hun oorsprong in de behoefte om de strenge winters te overleven, zoals gerookte zalm, vers vis en vlees en knäckebröd. In Scandinavië eten ze eigenlijk niet veel anders dan in Nederland, alleen wordt er in Scandinavië twee keer per dag warm gegeten. In restaurants kunt u dus heel gemakkelijk zowel tussen de middag als in de avond een heerlijke warme maaltijd voorgeschoteld krijgen.

Landen in Scandinavië

Van het Scandinavische schiereiland is Zweden het grootste land en is het land van de uitgestrekte wouden. In het noorden en westen grenst het aan Noorwegen, in het noordoosten aan Finland. De 2700 kilometer lange kustlijn van Zweden loopt via de Botnische Golf, de Sont, de Oostzee en het Kattegat door tot aan Skagerrak. Noorwegen ligt in het westen van Scandinavië en wordt in het zuiden begrenst door Skagerrak. Noorwegen wordt ook wel het land van de fjorden genoemd. Finland wordt het land van de duizend meren genoemd en grenst aan Noorwegen, Zweden en Rusland.

Cultuur

De cultuur in Scandinavië kan het beste omschreven worden als gedeeltelijk individualistisch en collectivistisch. In Scandinavië is de bevolkingsdichtheid erg laag, waardoor het individualistische aspect heel erg naar voren komt; mensen zijn hier op zichzelf aangewezen en zullen zichzelf moeten zien te redden. In andere delen, in de steden bijvoorbeeld, waar de bevolkingsdichtheid wat hoger is, is er meer sprake van een sterke bescherming en loyaliteit; mensen helpen elkaar. Om samen een goede maatschappij te vormen moeten de mensen elkaar helpen. Scandinavië heeft beide aspecten sterk in zich vertegenwoordigd.

Beste reistijd

De beste tijd om naar Noorwegen te gaan is mei t/m augustus. Dankzij de warme Golstroom is het niet zo koud aan de westkust. In het binnenland kan het wel zeer koud worden. Daarom is het in de winterperiode uitstekend voor wintersporters. Naar Zweden kunt u het beste gaan in maart, juni of eind augustus. In het zuiden van Zweden heeft u in de zomer altijd mooi weer. Het noorden van Zweden is een stuk kouder en geschikt voor de wintersporters in februari en maart. Wilt u op vakantie naar Finland dan kunt u het beste gaan in maart of augustus.

Bezienswaardigheden in het kort

Noorwegen is vooral bekend om de prachtige natuur. U bezoekt hier de Prekestolen, een prachtige overhangende rots met een adembenemend uitzicht. Natuurlijk vergeet u de fjorden niet. In Zweden vindt u gletsjers en poolvossen. Voor de laatste sporen uit de ijstijd bezoekt u de Hoge Kust. In Finland vindt u vooral veel rust, ongekend natuurschoon en ruimte en wordt ook wel het land van de duizend meren genoemd. In alle drie de landen vindt u groene hoofdsteden, waar u heerlijk kunt eten en winkelen en wandelen in het groen.

Handige reistips & deals

olifanten

Dit zijn de 5 mooiste parken om wild life te spotten in Zuid-Afrika

Een van de dingen die boven aan het lijstje staat als men op vakantie gaat naar Zuid-Afrika is natuurlijk op safari gaan. Het spotten van wildlife in het wild e...

costa rica

De mooiste plekken voor een rondreis door Costa Rica

Costa Rica grenst in het noorden aan Nicaragua en het bevindt zich in Midden-Amerika. Aan het zuiden grenst het aan Panama. Costa Rica is 1,5 groter dan Nederla...