Rondreis Finland

Rondreis Finland

finland
bestemmingen icoon Ontdek o.a. Lapland & Helsinki
aanbieders Autorondreizen, busrondreizen & groepsreizen
prijs Al vanaf € 309,-
Wij vergelijken
de jong intra tui 333 travel fox vakanties sawadee src

Natuurschoon, ruimte en rust tijdens een rondreis door Finland

Finland; het land van het ongekende natuurschoon, ruimte en rust. Als u op reis gaat naar Finland wacht u een bijzondere bestemming. Finland wordt ook wel het land van de duizend meren genoemd. Deze meren worden afgewisseld met uitgestrekte wouden, heuvels en sneeuwvlakten. In Finland ziet u lynxen, beren en elanden en heeft u een grote kans om het Noorderlicht te zien. Vrijheid, dat is wat u voelt in Finland. Of u nou in de zomer naar Finland op vakantie gaat of in de winter, beide hebben zijn charmes. In de zomer geniet u van de mooie natuur en de zon die niet onder gaat. In de winter laat u zich rondtrekken door een rendier door de vers gevallen sneeuw.


Rondreis Finland - Informatie

Cultuur

Finnen zijn charmante mensen, ook al komen ze op het eerste gezicht stug over. U moet een Fin iets beter leren kennen om te zien dat ze van orde en discipline houden en warme mensen zijn. Laatkomen doet u in Finland niet, hier houden ze absoluut niet van. Religie is erg belangrijk onder de Finse bevolking, ruim 90% is protestants. Het Midzomerfeest is een belangrijk en terugkerend feest in Finland, op deze dag vieren de Finnen de langste dag van het jaar met dansen, lekker eten en vuurwerk.

De Finse Keuken

Elke regio heeft zo zijn eigen specialiteiten als het op eten aankomt. Het is een mix van oosterse en westerse invloeden. In Lapland eet u rendier, in de zomer eten de Finnen vaak kreeft of gerookte zalm gekruid met dille, met als bijgerecht spinazie. Ook de hutspot, gemaakt van kalfsvlees, schapenvlees en varkensvlees is favoriet bij de echte vleeseters. Zure melk of alcoholische dranken worden meestal genuttigd bij het eten, met als favoriet bier of lokaal gestookte likeuren.

Vervoer

Rondreizen is in Finland prima te doen met de bus of de trein. In de zomermaanden kunt u het beste een auto huren, omdat het openbaar vervoer dan minder rijdt. Juist in de wintermaanden is het openbaar vervoer goed geregeld, rijden met een auto is dan ook niet prettig door de enorme sneeuwval en het weinige daglicht. In Finland wordt het meeste gebruik gemaakt van de bus, omdat deze ook naar de dunbevolkte gebieden gaan. U kunt prima met uw eigen auto of huurauto door Finland reizen. Veel verkeer zult u op de uitgebreide wegennetwerken niet tegenkomen.

Helsinki

Helsinki is een prima startpunt voor uw rondreis door Finland, maar dient ook uitstekend als stedentrip. U kunt wandelen langs de prachtige haven, de Art Nouveau gebouwen bewonderen, een bezoek brengen aan één van de vele musea of heerlijk eten in een plaatselijk restaurant. Helsinki is net als de andere steden in Scandinavië een groene stad en u kunt dan ook heerlijk vertoeven in één van de vele parken die Helsinki rijk is. Helsinki heeft een prima balans gevonden tussen een prachtige natuur en een bruisend stadsleven.

Noorderlicht Lapland

Het Noorderlicht in Lapland is een natuurlijk verschijnsel en mag u niet missen wanneer u Finland bezoekt. Het is te zien in de periode september tot en met april bij een heldere hemel. Het is te zien rond de poolcirkel en ten noorden daarvan. Afhankelijk van de zonnekracht kan het sporadisch zelfs in Nederland te zien zijn. Het is geen garantie dat u het Noorderlicht ziet wanneer u in Finland bent, dit is afhankelijk van de bewolking en de zonnekracht.

Nationaal Park Lemmenjoki

Het Nationaal Park Lemmenjoki ligt in het noorden en is het grootste nationale park van Finland. Hier wandelt u door de schitterendste landschappen. Het park is opgericht in 1956 en is sindsdien twee keer uitgebreid. Het is ongeveer 2850 vierkante meter groot en hiermee één van de grootste nationale parken van Europa. De naam komt van de rivier Lemmenjoki die dwars door het park stroomt. Er zijn 60 kilometer aan paden in het park en er zijn zelfs bruggen, boten en hutten in het park.

Handige reistips & deals

olifanten

Dit zijn de 5 mooiste parken om wild life te spotten in Zuid-Afrika

Een van de dingen die boven aan het lijstje staat als men op vakantie gaat naar Zuid-Afrika is natuurlijk op safari gaan. Het spotten van wildlife in het wild e...

costa rica

De mooiste plekken voor een rondreis door Costa Rica

Costa Rica grenst in het noorden aan Nicaragua en het bevindt zich in Midden-Amerika. Aan het zuiden grenst het aan Panama. Costa Rica is 1,5 groter dan Nederla...