Rondreis Noorwegen

Rondreis Noorwegen

noorwegen
bestemmingen icoon Ontdek o.a. Oslo & de schitterende Fjorden
aanbieders Autorondreizen, busrondreizen & groepsreizen
prijs Al vanaf € 289,-
Wij vergelijken
de jong intra tui 333 travel fox vakanties sawadee src

Bergen, meren, gletsjers & meer tijdens een rondreis Noorwegen

Tijdens een rondreis naar Noorwegen ontdekt u de prachtige ongerepte natuur van het land. De mooiste plekken van dit natuurrijke land zijn de prachtige watervallen, de immense gletsjers en steile rotswanden. Daarnaast is niets zo betoverend als de Noorse fjorden, u kijkt werkelijk waar uw ogen uit. Maar naast een prachtige natuur heeft Noorwegen nog veel meer te bieden. Ook op cultureel gebied kunt u genoeg beleven. Zo kunt u wandelen langs de prachtig gekleurde houten huizen, kunt u verse zalm kopen op de markt of wandelen over het dak van de Noorse opera. In de zomermaanden is Noorwegen op zijn mooist. De natuur staat dan volop in bloei en de zon gaat pas laat onder.


Rondreis Noorwegen - Informatie

Cultuur

De bevolking van Noorwegen is over het algemeen heel vriendelijk en gemoedelijk, maar tegen vreemden vaak een beetje terughoudend. De meeste Noren leven in overeenstemming met de natuur, passen hun leven hierop aan en doen veel aan buiten activiteiten. Noorwegen staat bekend om de trollen en veel kun je hiervan terug vinden in musea. Vroeger zouden trollen geleefd hebben in de bossen van Noorwegen en leefden in de nacht; bij aanraking met daglicht zouden ze veranderen in steen. In heel Noorwegen vindt u dus ook stenen beelden van trollen.

Vervoer

Er zijn verschillende opties om naar Noorwegen te reizen. De meeste Nederlanders reizen met de auto naar Noorwegen, maar u kunt ook prima per trein of per vliegtuig reizen. Per auto rijdt u in twee dagen naar Noorwegen, via Kiel kunt u op een autoferry stappen die u in 20 uur naar Oslo brengt. Reist u per trein dan reist u via Denemarken en Zweden richting Noorwegen. Met het vliegtuig reizen is ook erg gemakkelijk. Dagelijks vliegen er vliegtuigen naar Oslo, de hoofdstad van Noorwegen. Het openbaar vervoer in Noorwegen sluit hier prima op aan.

De Noorse Keuken

De Noorse keuken lijkt heel erg op de Nederlandse keuken. In de ochtend en middag wordt er een broodmaaltijd gegeten en in de avond een warme maaltijd, bestaande uit vlees, groente en aardappelen. Het enige verschil met Nederland is dat de aardappel in de schil gekookt wordt en pas aan tafel geschild wordt voordat deze wordt genuttigd. In Noorse restaurants wordt er voornamelijk vis geserveerd. Gerechten als garnalen, haring, forel, makreel en kreeft worden op verschillende manier bereid. Vleesgerechten in Noorwegen zijn rendier, eland en lammeren. Een zeer geliefd gerecht in Noorwegen is lamsvlees met kool.

De Fjorden

Noorwegen dankt zijn populariteit vooral aan zijn fjorden. De westkust is het gebied van de fjorden in Noorwegen en wordt ook wel Fjord Noorwegen genoemd. De fjorden geven het land een machtig en schitterend uiterlijk, met zijn bergachtige kusten en enorm diepe inhammen. Het is dus ook niet zo gek dat veel internationale magazines Noorwegen uitroepen tot één van de mooiste reizen. In de meeste fjorden heerst een enorme vispopulatie. Zo vindt u hier kabeljauw, makreel, haai en koolvis. Het water is hier diep en de fjorden geven de beschutting waar vissen naar op zoek zijn. Een aantal jaren geleden werden er grote koraalriffen ontdekt in de fjorden. Deze riffen zijn de grootste van de wereld, vandaar dat de Noren ook erg zuinig met de fjorden omgaan.

Oslo

Oslo is een prachtige stad midden in de natuur, het ruikt zelfs naar schone lucht in de stad, waar vindt u dat dezer dagen nog? Houdt u van winkelen? Dan gaat u naar Karl Johans Gate. Dit is een boulevard die speciaal is aangelegd om het prestige van Oslo te vergroten. Chique winkels en top restaurants zijn het resultaat. Deze twee kilometer lange boulevard loopt helemaal tot aan het koninklijke kasteel. Een typische muziekbuurt in Oslo is Grensen. Hier woont de top van de Noorse jazzmuzikanten en er worden regelmatig liveconcerten gegeven in restaurants en clubs.

Geirangerfjord

De mooiste fjord ter wereld, zo wordt de Geirangerfjord ook wel genoemd. Dit komt door het landschap, de schuimende watervallen en steile bergen. De Geirangerfjord behoort tot het UNESCO Werelderfgoed en ligt in het zuidwesten van Noorwegen. De fjord is 15 kilometer lang en grenst aan de stad Geiranger, die dankzij de fjord enorm veel toeristen trekt. In de stad wonen 250 inwoners en deze stad trekt jaarlijks zo’n 700.000 bezoekers. Toerisme is hier dan ook één van de belangrijkste bedrijfstakken.

Handige reistips & deals

olifanten

Dit zijn de 5 mooiste parken om wild life te spotten in Zuid-Afrika

Een van de dingen die boven aan het lijstje staat als men op vakantie gaat naar Zuid-Afrika is natuurlijk op safari gaan. Het spotten van wildlife in het wild e...

costa rica

De mooiste plekken voor een rondreis door Costa Rica

Costa Rica grenst in het noorden aan Nicaragua en het bevindt zich in Midden-Amerika. Aan het zuiden grenst het aan Panama. Costa Rica is 1,5 groter dan Nederla...