Rondreis Zweden

Rondreis Zweden

zweden
bestemmingen icoon Ontdek o.a. Stockholm & de nationale parken
aanbieders Autorondreizen, busrondreizen & groepsreizen
prijs Al vanaf € 259,-
Wij vergelijken
de jong intra tui 333 travel fox vakanties sawadee src

Zweden, de ideale mix tussen natuur, cultuur en steden

Zweden heeft zo’n beetje alles. Tijdens uw reis zult u zich geregeld afvragen of het nóg mooier kan, maar dat is haast ondenkbaar. Stockholm is één van de groenste hoofdsteden in de wereld. U kunt hier diverse bezienswaardigheden bezoeken en genieten van de cultuur. De natuur buiten Stockholm is overweldigend mooi. Het Nationaal Park Padjelanta is hier een mooi voorbeeld van. Dit ligt in één van de oudste landschappen van Europa. Gletsjers vindt u hier, maar ook poolvossen, dit is namelijk hun natuurlijke habitat. Of wat dacht u van de Hoge Kust, waar u de laatste sporen uit de ijstijd vindt? Wilt u Zweden goed leren kennen, dan kunt u het beste een individuele of groepsrondreis boeken.


Rondreis Zweden - Informatie

Cultuur

De 9 miljoen mensen die in Zweden wonen zijn saamhorig en sociaal. Als voorvechter van de mensenrechten heeft Zweden veel aandacht voor de gelijke rechten voor mannen en vrouwen. In het noorden van Zweden wonden de Samen, ook wel de Lappen genoemd. Dit is de grootste minderheid in Zweden. Zij zijn zeer onafhankelijk met hun eigen taal en hun eigen parlement. Op papier is Zweden een religieus land. 90 % behoort tot de Protestants Christelijke kerk, maar slechts 5% gaat ook daadwerkelijk regelmatig naar de kerk.

De Zweedse Keuken

Gaat u in Zweden eten in een restaurant dan is de kans groot dat u kunt kiezen uit een enorme hoeveelheid soorten vis. Zweden staat namelijk bekend om de visvangst. Ook gerechten als hert en eland zijn niet ongebruikelijk op het menu. Wilde paddenstoelen en wilde bessen worden vaak bij de wildgerechten geserveerd. De typische vruchtentaarten zijn een andere Zweedse specialiteit. Je mag in Zweden geen alcohol drinken voor je 18e in openbare gelegenheden. Om deze reden wordt drank vaak zelf gestookt.

Vervoer

Binnen Zweden is het reizen met openbaar vervoer erg gemakkelijk. U heeft geen last van verkeersdrukte of onbetrouwbare treindiensten. Het spoorwegennet is zeer uitgebreid en efficiënt en alle treinen zijn berekend op alle weersomstandigheden. Reizen per auto naar Zweden is goed te doen. Op de snelwegen is het relatief rustig, afgezien van af en toe een overstekend eland of hert. Ook per vliegtuig is Zweden goed te bereizen. Regionale vliegvelden in het hele land zorgen ervoor dat de vliegreis een goede optie is. Wilt u met de boot naar Zweden reizen, dan zorgt een uitgebreid netwerk van kanaalboten en veerboten voor een uitstekende verbinding tussen de vele meren, kanalen en eilanden.

Stockholm

De hoofdstad van Zweden, Stockholm, is een echte wereldstad vol met traditie, cultuur en trends. Stockholm wordt ook wel het Venetië van het Noorden genoemd doordat de stad is gebouwd op veertien eilanden welke verbonden worden met bruggen. Wilt u zich laten verrassen op het gebied van uitgaan en cultuur, bezoekt u dan de oude binnenstad van Stockholm, Gamla Stan. Daarna kunt u de koninklijke juwelen gaan bezichtigen in het Koninklijk Paleis of kunt u één van de vele musea bezoeken. Ook het stadhuis is een bezichtiging waard. Deze is zeer opvallend met zijn opvallende rode kleur en mozaïektegels.

Kalmar Slott

Als u in Zweden bent is een bezoek aan Kalmar Slott zeker de moeite waard. Dit kasteel heeft een grote rol gespeeld in de Zuid Zweedse geschiedenis. Kinderen voelen zich als een heuse ridder of prinses in Kalmar Slott. Er is een leuke activiteit georganiseerd voor kinderen vanaf 7 jaar, waarbij ze een eigen route moeten volgen en 10 opdrachten moeten uitvoeren. Als ze dit volbrengen krijgen ze de titel ridder of prinses.

Nationaal park Abisko

In het noorden van Zweden aan de zuidelijke oever van het meer Torneträsk, ligt Nationaal Park Abisko. Dit park is 7700 hectare groot en opgericht in 1909. In het park vindt u vele bezienswaardigheden met prachtige uitzichten, zoals de Abiskokloof. De Lappenpoort is een herkenningspunt dat erg bekend is, het is zichtbaar vanuit de gehele omgeving. Het park staat bekend om zijn zeldzame orchideeflora en de vele vogelsoorten, zoals sneeuwgors, het alpensneeuwhoen en de brilduiker. Eén van historisch gegroeide grote wandelroutes van Zweden loopt door het park, het Koningspad. Deze is 425 kilometer lang.

Handige reistips & deals

olifanten

Dit zijn de 5 mooiste parken om wild life te spotten in Zuid-Afrika

Een van de dingen die boven aan het lijstje staat als men op vakantie gaat naar Zuid-Afrika is natuurlijk op safari gaan. Het spotten van wildlife in het wild e...

costa rica

De mooiste plekken voor een rondreis door Costa Rica

Costa Rica grenst in het noorden aan Nicaragua en het bevindt zich in Midden-Amerika. Aan het zuiden grenst het aan Panama. Costa Rica is 1,5 groter dan Nederla...