Rondreis Cappadocië

Rondreis Cappadocië

turkije
bestemmingen icoon Ontdek o.a. het Tufsteenlandschap & Pasabag
aanbieders Groepsreizen en fly & drives
prijs Al vanaf € 299,-
Wij vergelijken
de jong intra tui 333 travel fox vakanties sawadee src

Een magische rondreis door Cappadocië

Een rondreis door het magische landschap van Cappadocië is er één om nooit te vergeten. De natuur is flink losgegaan op dit Turkse natuurgebied waardoor er een bijzonder landschap is ontstaan, wat met geen pen te beschrijven is. Dit sprookjesachtige oord is door UNESCO op de Werelderfgoedlijst gezet. Naast oogstrelende landschappen vind u in Cappadocië ook prachtige historische gebouwen die ons herinneren aan de christelijke geschiedenis van het Turkse gebied. Deze Turkse streek is uitstekend geschikt voor cultuurliefhebbers. Probeer in de ondergrondse labyrinthsteden van Konya de raadsels van het onderaardse leven te ontrafelen en aanschouw de traditionele ambacht van de kunstnijverheid in de tapijtproductie. Natuurlijk kunt u in Cappadocië ook heerlijk tot rust komen in een traditionele hamam en kunt u heerlijk souvenir shoppen in de kleine dorpjes.


Rondreis Cappadocië - Informatie

Mevlana Museum in Konya

Als je iets meer over de bijzondere geschiedenis van Konya te weten wilt komen, dan is het Mevlana Museum een echte aanrader. Konya is een zeer religieuze stad en wordt vandaag de dag nog als een soort bedevaartsoort gezien door Moslims van over de hele wereld. Het museum is namelijk in de eerste plaats een mausoleum voor Mevlana, de oprichter van de derwisjen. Hier is ook de bakermat van de dansende Derwisjen; islamitische geestelijken die door middel van een markante dans dichter in contact proberen te komen met Allah. In het Mevlana Museum leer je alles over de geschiedenis van deze mystieke dansers.

Tufsteen landschap

Cappadocië dankt zijn bijzondere uiterlijk aan de bodem van tufsteen en kalksteen, die door jarenlange erosie vervormd zijn in de meest bijzondere formaties. Door uitbarstingen van de Dagi-vulkanen werd het gebied bedolven onder een flinke laag lava. Grote delen van deze lavagesteenten kwamen door harde wind bloot te liggen, waardoor diverse weersinvloeden vrij spel hadden op het gesteente. Het tufsteen landschap wordt door menigeen gekscherend een gatenkaas landschap genoemd, omdat inwoners in het zachte steen holwoningen maakten. In het tufsteen landschap van Cappadocië kunt u genieten van bijzondere vergezichten over deze adembenemende bodemformaties.

De ondergrondse stad Kaymakli

Voor een bezoekje aan de ondergrondse stad van Kaymakli moet u wellicht een tikkeltje avontuurlijk ingesteld zijn. De burcht van Kaymakli bestaat namelijk grotendeels uit heel smalle gangenstelsels, waar eeuwenlang bewoners schuilden voor indringers. Een rondleiding door het ondergrondse stadje brengt u langs opslagplaatsen, grafkelders, stallen, enkele woonkamers en slaapkamers en zelfs kapellen enkele tientallen meters onder de grond. De ondergrondse stad is uitgerust met ventilatieschachten, zodat men er veilig kon verblijven. Het is als bezoeker bijna niet voor te stellen hoe men destijds geleefd met hebben. Het is een unieke kans om een blik te kunnen werpen op dit bijzondere fenomeen.

Pasabag en de feeënschoorstenen

Het bijzondere landschap van Cappadocië is voornamelijk gevormd door vulkaanuitbarstingen en erosie door wind en regen. De bodem bestaat onder andere uit zacht tufsteen wat gemakkelijk gemodelleerd wordt door de diverse weersinvloeden. De beroemde ‘feeënschoorstenen’ in het plaatsje Pasabag spelen een belangrijke rol in de vele legendes die over het gebied de ronde gaan. Tijdens een rondreis door Cappadocië kunt u aanschouwen hoe lokale inwoners in het landschap hele dorpen hebben gemaakt, die zo uit een sprookjesboek zouden kunnen komen. Door deze kluizenaarshutten word de Pasabag ook wel Monnikenvallei genoemd. U kunt zich vergapen aan dit wonderlijke natuurschouwspel.

Handige reistips & deals

olifanten

Dit zijn de 5 mooiste parken om wild life te spotten in Zuid-Afrika

Een van de dingen die boven aan het lijstje staat als men op vakantie gaat naar Zuid-Afrika is natuurlijk op safari gaan. Het spotten van wildlife in het wild e...

costa rica

De mooiste plekken voor een rondreis door Costa Rica

Costa Rica grenst in het noorden aan Nicaragua en het bevindt zich in Midden-Amerika. Aan het zuiden grenst het aan Panama. Costa Rica is 1,5 groter dan Nederla...