Rondreis Istanbul

Rondreis Istanbul

turkije
bestemmingen icoon Ontdek o.a. de Blauwe Moskee & Haghia Sophia
aanbieders Groepsreizen, stedentrips en fly & drives
prijs Al vanaf € 219,-
Wij vergelijken
de jong intra tui 333 travel fox vakanties sawadee src

Het beste van twee werelden

Istanbul is een moderne metropool met een schat aan historische bezienswaardigheden. Deze wereldstad is een feest voor al uw zintuigen. Terwijl u door de idyllische straatjes loopt en in de verte de oproep tot het gebed uit de minaretten van de moskee hoort, komen de oosterse geuren van de marktkraampjes u tegemoet. Schuif aan bij een restaurant en laat u verrassen met telkens weer een ander vers gerecht uit de Turkse keuken. Istanbul is een van de mooiste en veelzijdige steden van Turkije. U kunt u hier naar hartenlust winkelen in de Grote Bazaar of in één van de trendy wijken. Een bezoekje aan deze stad is niet compleet zonder een bezichtiging van de Blauwe Moskee , het Topkapi paleis en de Hagia Sophia kathedraal. Istanbul ademt een bijzondere en mystieke sfeer die u gewoon moet ervaren.


Rondreis Istanbul - Informatie

De Blauwe Moskee

Deze oude moskee dankt zijn naam aan de vele blauwe tegeltjes die aan de binnenkant van het gebouw te vinden waren. Alhoewel de blauwe tegeltjes na een hevige brand zijn vervangen door voornamelijk groene tegels, draagt het nog altijd trouw de naam Blauwe Moskee. De grote koepel en de 6 minaretten zijn de eyecatchers van dit gigantische bouwwerk. De moskee is nog steeds in gebruik en je kunt er dus ook nog dagelijks de oproep tot gebed uit de minaretten horen komen. In de zomer worden er ’s avonds rondom de moskee spectaculaire lichtshows gegeven.

Topkapi Paleis

Het voormalig onderkomen van de Osmaanse sultans is één van Istanbuls best bezochte bezienswaardigheden. Tegenwoordig is het paleis een museum waar de bezoekers een kijkje krijgen in het leven van een sultan. Op het binnenterrein van het paleis zijn maar liefst 4 prachtige tuinen te vinden waar u heerlijk kunt wandelen en neer kunt strijken op een terras voor een verkoelend drankje. U kunt ervoor kiezen om deel te nemen aan een rondleiding door de verschillende vertrekken, maar u kunt ook op eigen houtje het paleis verkennen. Er zijn onder andere oorlogsbuiten, relikwieën en een heuse schatkamer te bewonderen.

Haghia Sophia

De Haghia Sophia is een van de meest historische monumenten ter wereld. Deze kerk staat ook wel bekend als ‘Aya Sofia’ of ‘De kerk van wijsheid’. In de 6e eeuw werd de kerk gebouwd door de Grieken en in de 15e eeuw namen de turken het gebouw als moskee in gebruik. Eeuwenlang was dit de grootste kathedraal ter wereld. Zowel de buitenkant als de binnenkant van het bouwwerk is adembenemend. Het interieur van de Haghia Sophia moest een afspiegeling zijn van het paradijs. Beoordeel zelf of dit is gelukt. Tegenwoordig doet de kathedraal dienst als museum en staat het gebouw op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

De Grote Bazaar

Als u een unieke winkelervaring wilt opdoen, dan bent u bij de Grote Bazaar aan het juiste adres. Deze bazaar is met meer dan 60 straten en 3000 winkeltjes een van ’s werelds grootste overdekte winkelcentra. Al sinds 1455 is deze gigantische markthal in gebruik. Dagelijks proberen handelaren diverse producten zoals; kleding, tapijten, kleurrijk aardewerk en gedroogd fruit aan de man te brengen. De Grote Bazaar is zowel bij locals als bij toeristen zeer in trek. Je kunt gemakkelijk verdwalen tussen de mensen, de talloze gangen en de uitgestalde koopwaar, maar dat is hier zeker niet onprettig.

Handige reistips & deals

olifanten

Dit zijn de 5 mooiste parken om wild life te spotten in Zuid-Afrika

Een van de dingen die boven aan het lijstje staat als men op vakantie gaat naar Zuid-Afrika is natuurlijk op safari gaan. Het spotten van wildlife in het wild e...

costa rica

De mooiste plekken voor een rondreis door Costa Rica

Costa Rica grenst in het noorden aan Nicaragua en het bevindt zich in Midden-Amerika. Aan het zuiden grenst het aan Panama. Costa Rica is 1,5 groter dan Nederla...