Rondreis Lycische kust

Rondreis Lycische kust

turkije
bestemmingen icoon Ontdek o.a. Xanthos & Patara
aanbieders Groepsreizen en fly & drives
prijs Al vanaf € 299,-
Wij vergelijken
de jong intra tui 333 travel fox vakanties sawadee src

Combineer cultuur & genieten aan de kust tijdens een rondreis

De Lycische kust is een plek waar u volledig tot rust kunt komen. Het zijdezachte zandstrand nodigt uit om even heerlijk te relaxen, waarna u een duik kunt nemen in de azuurblauwe zee. Het helderblauwe water is bijzonder geschikt voor de onderwatersport. Onder het wateroppervlak is heel veel moois te ontdekken. Ook boven water is de Lycische kust oogstrelend mooi. Dierenliefhebbers kunnen hier diverse vogelsoorten spotten en op zoek gaan naar broedende zeeschildpadden. Door de mooie groene natuur, de fraaie kust en de idyllische dorpjes hangt er hier een gemoedelijke sfeer. Op de heuvels van de Lycische kust treft u Xanthos, waar u imposante ruïnes uit de romeinse tijd kunt bezoeken. Het oude kustplaatsje Patara speelt een belangrijke rol in oude mythologische verhalen en is tevens de geboorteplaats van onze goedheiligman Sint-Nicolaas. Een rondreis langs de Lycische kust is een echte aanrader.

Bekijk alle deals voor een Rondreis Lycische kust


Rondreis Lycische kust - Informatie

De oude stad Patara

Patara is de geboortestad van de heilige Sint-Nicolaas, de goedheiligman die wij nu allen kennen als Sinterklaas. Volgens de legende is de oude stad door een zoon van Zeus gesticht. Patara is van oudsher een belangrijke havenplaats en was vroeger een welvarende stad, maar de rivier liep vol met zand en de stad verloor hiermee zijn belangrijke havenfunctie. Vandaag de dag lokt de stad toeristen met zijn kilometers lange zandstrand, die door het zachte zand de bijnaam zijdestrand heeft gekregen. In de oude stad is ook genoeg te zien en te doen. U kunt er de romeinse ruïnes bewonderen, maar de natuurliefhebbers trekken waarschijnlijk naar het nationaal park waar diverse vogelsoorten te spotten zijn.

Xanthos

Xanthos is een plaatsje aan de Lycische kust en was vroeger de hoofdstad van Lycië. Het stadje is vernoemd naar de gelijknamige rivier waaraan het gebouwd was. Dit plaatsje herbergt diverse oude schatten, die resteren uit de romeinse tijd. Xanthos heeft veel geleden onder de verschillende machtsliefhebbers die de streek probeerde te overheersen. Uiteindelijk was Xanthos in de 7e eeuw geheel onbewoond. Nu vind u op deze plek overblijfselen van het Lycisch koninklijk paleis, enkele grafmonumenten en een kerkje met een prachtige mozaïekvloer. Van het oude marktplein is nog maar weinig over, maar de bewoners van het stadje hebben hun sporen duidelijk achtergelaten.

Ruïnes van Patara

De ruïnes van Patara zijn dé toeristische trekpleister van dit gebied. Deze ruïnes vind u tussen de het stadje Lycië en de kust op een heuvel. U vind hier de prachtige triomfboog en de necropolis die Lycische en romeinse sarcofagen herbergt. Ook kunt u hier de restanten van het romeinse badhuis en het imposante amfitheater aanschouwen. Een wandeling langs deze overblijfselen uit de romeinse tijd is op z’n minst indrukwekkend te noemen. U stapt even terug in de tijd en krijgt inzicht in hoe men vroeger geleefd moet hebben.

Kalkan

Vanaf de heuvels van Kalkan heeft u prachtig uitzicht over de Lycische baai en het helderblauwe water. Kalkan heeft nog de charme van een oud en idyllisch dorpje. Grote fastfood- en winkelketens hebben zich hier nog niet gevestigd en er zijn nauwelijks touroperators actief in deze streek. In Kalkan vind u knusse winkelstraatjes, gezellige terrasjes en een klein , rustig zandstrand. In dit kleine stadje wonen opmerkelijk veel creatieve mensen die hier galeries hebben voor hun kunstobjecten. Men verkoopt hier schilderijen, glaswerk, sieraden en aardewerk. Hier vind u vast een bijzonder souvenir om mee naar huis te nemen.

Handige reistips & deals

olifanten

Dit zijn de 5 mooiste parken om wild life te spotten in Zuid-Afrika

Een van de dingen die boven aan het lijstje staat als men op vakantie gaat naar Zuid-Afrika is natuurlijk op safari gaan. Het spotten van wildlife in het wild e...

costa rica

De mooiste plekken voor een rondreis door Costa Rica

Costa Rica grenst in het noorden aan Nicaragua en het bevindt zich in Midden-Amerika. Aan het zuiden grenst het aan Panama. Costa Rica is 1,5 groter dan Nederla...