Rondreis Noord-Amerika

Rondreis Noord-Amerika

amerika
bestemmingen icoon Ontdek Amerika, Canada en Mexico
aanbieders Groesprondreizen & Individuele rondreizen
prijs Al vanaf € 799,-
Wij vergelijken
de jong intra tui 333 travel fox vakanties sawadee src

Beleef 'The American Dream'

Als u een rondreis maakt door Noord Amerika wacht u een machtige ervaring. U bezoekt de wereldsteden Los Angeles en New York, geniet van de prachtige natuur in Canada en Mexico en ontdekt de ongerepte stranden, ruige wildernissen en Maya schatten. U trekt door de Grand Canyon en bezoekt één van de vele natuurparken. Een rondreis door Noord Amerika biedt avontuur en eindeloze mogelijkheden, het beslaat een enorm gebied tussen de Atlantische en de Grote Oceaan. Aangezien er erg veel te doen is in Noord Amerika kunt u het beste de tijd nemen om uit te zoeken wat u precies wilt doen. Zo zijn Canada en de Verenigde Staten perfect voor camperreizen vanwege het goede wegennetwerk. Rondreizen in Noord Amerika is goedkoop, avontuurlijk en mooi.


Rondreis Noord-Amerika - Informatie

Landen in Noord-Amerika

Noord Amerika bestaat uit de landen Canada, Mexico en de Verenigde Staten. Ook de tropische eilanden Cuba, Jamaica en de Bahama’s behoren tot dit continent. Het zuidelijke deel van Noord Amerika kent een tropisch klimaat, maar het noorden kent een arctisch klimaat. Hierdoor heeft het continent een groen en divers landschap; rijk aan rivieren, meren en bergen. In het zuiden vindt u juist tropisch regenwoud en reusachtige woestijnen. Toronto, New York, Chicago en Mexico City zijn inspirerende metropolen.

Cultuur

Amerika is oorspronkelijk het land van de Indianen, al ziet u van deze cultuur (van meer dan vijfhonderd jaar geleden) maar weinig meer terug. in speciaal opgerichte reservaten vindt u nog wel veel terug van dit erfgoed van de Amerikaanse Indianen. Amerika wordt ook wel het land van de mogelijkheden genoemd; “land of oppurtunities”. Veel gelukszoekers trekken naar dit land toe. Hierdoor is de cultuur in Amerika zeer dynamisch. Het Amerika van vandaag kenmerkt zich door politieke stromingen, materialisme en religie.

Beste reistijd

U kunt ieder seizoen goed reizen naar Noord Amerika. Omdat het land zo groot is, kunt u in ieder gedeelte wel ergens het gewenste klimaat vinden. De zomerperiode is in de meeste staten het hoogseizoen. Rond Nieuwjaar zijn New York City en de wintersportgebieden populair. In het voorjaar en het najaar zijn de prijzen het voordeligst, al zijn er dan ook minder evenementen. Wilt u de Rocky Mountains bezoeken? In de zomermaanden is het hier redelijk koel omdat het gebied hoog boven zeeniveau ligt. In de winter is het extreem koud en valt er veel neerslag, waardoor het een perfect gebied is voor wintersportliefhebbers.

Bezienswaardigheden in het kort

Onderdeel van de Rocky Mountains is het Jasper National Park. Naast indrukwekkende bergen vindt u hier ook meren en valleien. Los Angeles moet u zeker bezocht hebben. Deze grote metropool ligt aan de westkust van de Verenigde Staten. Daarnaast is New York City natuurlijk een belangrijke stad om te bezoeken. Het is de grootste stad van de Verenigde Staten en het belangrijkste ter wereld op het gebied van handel en financiën. De bekendste watervallen ter wereld zijn de Niagara watervallen, deze moet u ook absoluut bezoeken. Tot slot het Nationaal park Yosemite, een groot nationaal park in Californië.

Handige reistips & deals

olifanten

Dit zijn de 5 mooiste parken om wild life te spotten in Zuid-Afrika

Een van de dingen die boven aan het lijstje staat als men op vakantie gaat naar Zuid-Afrika is natuurlijk op safari gaan. Het spotten van wildlife in het wild e...

costa rica

De mooiste plekken voor een rondreis door Costa Rica

Costa Rica grenst in het noorden aan Nicaragua en het bevindt zich in Midden-Amerika. Aan het zuiden grenst het aan Panama. Costa Rica is 1,5 groter dan Nederla...